top of page
Search
  • Ilse Beguin

Verkocht binnen een week...

Hier vertel ik over mijn eigen ervaringen tijdens mijn werk als energetisch reiniger. Het is telkens prachtig en uniek! En met de mooiste resultaten.

Tinder-date

Ongelooflijk hoe een nieuwe reiniging zich soms aandient! Via een Tinder-date (!) kwam ik bij een huis terecht dat twee dagen erna in de verkoop zou gaan. Met gemengde gevoelens, want de eigenaar woonde er pas net en wilde er eigenlijk niet weg. En in de wet van aantrekkingskracht is dat niet zo handig... Je wilt niet jezelf tegenhouden in het vinden van de juiste koper. Het opschonen van onnodige ballast kwam dus precies op het juiste moment.
Het vrijstaande huis op de Vijfmorgenstraat in Zutphen was met liefde ontworpen en gebouwd. Zelfs de bouwtekeningen hingen nog in de gang, in een schitterende ouderwetse lijst. De eerste eigenaar heeft begin jaren dertig zelf bij de gemeente zijn plannen ingediend en toestemming gekregen voor de bouw. En de liefde waarmee alles was gemaakt was overal voelbaar. Een in de muur gebouwde koelkast. Een toilet met keurig weggewerkte stortbak. Een luik met elektrische bediening. Een kelder met een heerlijke creatieve werkplaats met vergeelde krantenknipsels aan de muur. Op de eerste verdieping een vast bed met ombouw... Veel, veel werk en liefde ging in dit huis en de inrichting.

Dubbel verdriet

Maar ook hing er een enorm zwaar verdriet, met name in de slaapkamer. Zo sterk zelfs, dat ik er niet eens naar binnen kon. Het was een dubbel verdriet. Van de huidige bewoner die eigenlijk geen afstand wilde doen van zijn dromen voor dit huis. En van de vrouw van de oorspronkelijke eigenaar, na zijn overlijden. Ik heb in de gang op de overloop gezeten en intuïtief met klank gewerkt. Ik zong als het ware weer licht in de zwaarte, als een donkere wolk waar eindelijk weer zonnestralen doorheen gaan schijnen. En pas toen de wolk in de gang wat minder dicht werd, kon ik de slaapkamer binnengaan.


Met groot respect heb ik in de hoek van de slaapkamer eerst alleen maar staan voelen, in stilte, enkel waarnemen wat er doorvoeld wilde worden. Zo'n groot verdriet kan niet zomaar aan de kant worden geblazen, en dat wilde ik ook niet. Het mocht er helemaal zijn, kwam er deels uit via mij als kanaal. En met de ramen open heb ik lieve tonen gezongen van warmte en dankbaarheid. Het enige wat nodig was, was liefdevolle waardering. En het huis werd rustig en licht.
Verkocht binnen een week..!

Het huis vertelde me dat het eraan toe was dat er nieuwe mensen in zouden komen wonen. Dat het oude eruit zou gaan, ook het oude interieur. Tijd voor nieuw en fris! Een jong gezin... En dat was precies wat er gebeurde. Met een week nadat het in de verkoop ging, kwam er een jong stel naar de bezichtiging. Ze waren in verwachting van hun eerste kindje. En het klopte helemaal! Zij hebben het huis gekocht. Iedereen was zo blij! En hoe mooi om te weten dat we aan niks voorbij zijn gegaan, de hele geschiedenis is geïntegreerd en getransformeerd zodat het huis nu een nieuw thuis kan zijn. Voor een nieuwe generatie.37 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page