top of page
Search
  • Ilse Beguin

Van stilstaan naar bewegen in je leven

Hier vertel ik over mijn eigen ervaringen tijdens mijn werk als energetisch reiniger. Het is telkens prachtig en uniek! En met de mooiste resultaten.
Enkel de energie van een slaapkamer reinigen? Goed, hoor. Maar zittend in de hal dient toch –uiteraard- het geheel zich aan. Zo leuk hoe dat gaat…


Een vraag van het huis

Ik zit op de onderste tree van de brede houten trap en stem af op het huis. De kat springt op schoot. Een boerderij met geschiedenis. Ik kan niet starten waar ik dacht te gaan starten, namelijk met de slaapkamer van de jongste (van vier).


Het huis nodigt me uit tot de vraag; welke delen van de woning zijn niet volwaardig aanwezig in het huis als geheel? ‘Goh, wat een onverwacht begin,’ denkt mijn hoofd. Direct schuif ik weer terug in mijn afstemming en voel het antwoord. Twee slaapkamers tellen niet volwaardig mee… Ah.


Afgekapt van het leven

Ik neem ineens scherp de parallel waar tussen de slaapkamer van de oudste en zijn levensloop de laatste tijd. Het is een uitgebouwde kamer, als een kubus aan de buitenkant van het originele woonhuis. Geen inclusie in de levensstroom van het gezin en ook geen aarding naar de grond. Letterlijk buiten het leefgedeelte van zijn familie en weg van de aarde. Er zou veel meer kunnen stromen als er wortels onder de slaapkamervloer mochten groeien, moeder Aarde in. Ik probeer het. Allemachtig, wat kost dat veel moeite! Net zoals deze zoon extreem veel moeite heeft om in beweging te komen, al jaren.


Nadat ik eerst aandacht geef aan de andere slaapkamer kom ik terug bij de ‘kubus’.
Een slaapkamer aarden

De draaistoel in het midden van de kamer geeft me de spiralende beweging om onder de vloer een soort worteldoek te laten ontstaan, van buiten naar binnen. Zeer kleine worteltjes beginnen te groeien, wit, doorschijnend. Ze hebben veel tijd nodig en gaan alle kanten op. Het duurt een hele tijd… en dan komt het samen in het midden van de vloer, al krioelend naar beneden. Langer en breder wordt het, tot aan de grond. Met een ijzersterke intentie laat ik de wortels dikker worden en zakken, zakken tot het centrum van de Aarde. In verbinding met haar voel ik haar zachte omarming en de levensstroom die nu door de wortels omhoog kan stromen. Eindelijk, eindelijk…


Er ontstaan als vanzelf nu extra eiken pilaren onder de kubus, breed, gegrond en stevig. Het begint vol te groeien met sierlijke lichtgroene ranken en grote bloemen, zelfs een fontein manifesteert zich onder de slaapkamer. Vitaliteit!


Het gezin verbinden

Weer met mijn aandacht terug in de slaapkamer groeit de nieuwe levensverbinding verder. De groene ranken verfraaien de muren, groeien richting de rest van het huis en verbinden zo de levensstroom van alle gezinsleden. Geen losse levens langs elkaar heen; eindelijk connectie en levendigheid. Overal waar er nu iemand voorbij komt, bloeien plots grote bloemkelken met wit en rood. Wat een prachtige verbinding…


Dat dit maar zo snel mogelijk zijn positieve uitwerking mag hebben in de levens van de gezinsleden. Het is ze stuk voor stuk van heler harte gegund!128 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page