top of page
Search
  • Ilse Beguin

Spoken in de nacht

Hier vertel ik over mijn eigen ervaringen tijdens mijn werk als energetisch reiniger. Het is telkens prachtig en uniek! En met de mooiste resultaten.…en soms is het ook voor mij best spannend. Want wat is er nodig bij een huis waar het ’s nachts spookt?


Deze lieve gevoelige familie uit Eerbeek kreeg er de rillingen van. In het holst van de nacht ging opeens de glazen achterdeur open, terwijl die toch echt goed op slot zat. Nachten achter elkaar werd er aangebeld zonder dat ze voetstappen hoorden op het grindpad. Wie roept hier zo hard om aandacht?

Aan tafel met de geesten

Wauw. Het werd een sessie die ik nooit had kunnen voorzien. Samen met de heer en mevrouw van het huis dronk ik een kop thee en luisterde ik naar de verhalen en emoties van de afgelopen tijd. De achterdeur ’s nachts open… Ineens kreeg ik een enorme impuls om die deur open te zetten. Ik trok ook de vierde eetkamerstoel naar achteren en heb de ziel spontaan uitgenodigd om erbij te komen zitten. Want we doen het samen! Sámen de irrationele angsten doorprikken en simpelweg sámen gelijkwaardig aan tafel te gaan. Want een echt luisterend oor en meevoelend hart kan alles zijn wat er nodig is…


Het was alsof ik in mezelf ruimte maakte en een beetje opschoof, zodat er emoties en beelden via mij konden worden gevoeld. Er kwam een enorme golf aan verdriet en opluchting door me heen die bij iedereen aan tafel werd gevoeld. Eindelijk, eindelijk was er gelegenheid voor deze ziel om zijn verhaal te vertellen!
"Ik wil naar haar toe!" Stukje bij beetje puzzelden we aan elkaar dat hij, de oude overleden bewoner van het huis, vast zat in een situatie die zich steeds maar bleef herhalen. Het voorste deel van het huis was ooit een winkel waar zijn moeder regelmatig hielp. En ik zag ineens dat zijn moeder daar onwel werd en in elkaar zakte. Natuurlijk schrok haar zoon enorm en wilde hij direct naar haar toe om te helpen. Dat was waarom hij zo hard zijn best deed om binnen te komen, door aan te bellen en de achterdeur te forceren. Deze gebeurtenis had een grote lading voor hem! Omdat hij voelde dat hij zijn moeder niet voldoende had kunnen helpen… Hij had meer willen doen! “Ik wil naar haar toe!” En dus zat hij vast in die herinnering.


In liefde nodigde ik de ziel van zijn moeder uit. Zij was de enige die nu verlichting kon geven, haar zoon de geruststelling kon bieden die hij nodig had. En ik voelde dat ze bij hem kwam. Mijn hulp was nog maar weinig nodig. Ik voelde op de achtergrond deze lieve zielen samen dit stuk doorvoelen en transformeren.


Tot rust komen

Mijn aandacht kwam weer terug bij de huidige bewoners, die tegenover mij zaten. Hun verhalen vanuit de aardse beleving konden tegelijk gehoord worden met het energetische. Zo kon het eindelijk allemaal tot rust komen…


Wat nog aan energie in het huis aanwezig was van de overleden bewoner kon zich toen ook oplossen en weer teruggaan naar zijn bron. Zo werd het in huis eindelijk weer rustig. Alles wat gedeeld mocht worden is gehoord.


In het napraten gaf ik nog een boodschap mee. Bij het aanvoelen van entiteiten is het echt goed om in jezelf bewust aanwezig te zijn en je grenzen aan te geven. Dat mag! En er is altijd hulp, als je dat niet alleen kan.


Boodschap van het huis

Het huis vroeg nog aan mij: “er komt rust, mag er nu overal licht en liefde in?” En dat heb ik gedaan. “En laat het nu maar tot rust komen, Ilse.”88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page