top of page
Search
  • Ilse Beguin

Een wonderlijke woningsplitsing

Twee prachtige krachtige vrouwen tegenover mij aan tafel; moeder en dochter. Zich vol bewust van de oude boerderij die ze nu verbouwen tot twee woningen, en al heel verbonden met de energieën die er in het verleden hebben gehuisd. Het respect en de intuïtie spat eraf en ik heb er grote bewondering voor. Hoe dankbaar mag dit huis zijn met deze bewoonsters!


En dat is het huis ook. De plek trok deze vrouwen naar zich toe, voor heling na generaties van herhalende heftige trauma’s.Vortex als magneet van duister Er bevond zich al heel lang een vortex in het huis waardoor Moeder Aarde negativiteit en donkerte van haar oppervlak omhoog kon laten wegblazen. Stel je zo’n slurf eens voor, die altijd donkerte door je huis laat razen! Vele vorige bewoners hebben angstige momenten beleefd in dit huis. Moeder kon dan ook letterlijk niet op die zolder zijn. Dochter daarentegen wel, en dat vond ik zo bijzonder. Ze voelde zich daar heel kalm, onbeweeglijk, alsof de kamer vol watten zat. En dat gaf haar rust in het hoofd. Het was precies wat ze nodig had en daarom heeft ze er met zo’n thuisgevoel gewoond. Dat effect van kalmte was heerlijk, maar niet de entiteiten die de vortex ook met zich meebracht. Aan de ene kant mocht het van haar wel en aan de andere kant voelde het ook niet oké. Dus: waar ligt je grens? Wat wil je wel en wat niet?

Nu wordt de zolder een deel van het huis van moeder. En zij kan echt niet op zolder zijn… Verstikkend en zwaar, zeker niet een fijn thuis! Wat dan nu? Als nieuwe bewoner heeft zij het recht om aan te geven wat er met de vortex zou mogen gebeuren. We zoeken naar de juiste woorden.

En intuïtief wist dochter al waar zij een nieuwe oplaadplek zou gaan creëren, in haar ‘nieuwe’ huis. Mooi! Zelf voelen wat de volgende stap is en weten dat je dit (met –kosmische- hulp) kunt realiseren.


Zeggen wat je wil - het mag echt!


In hartsverbinding met Moeder Aarde geeft moeder te kennen dat ze deze vortex niet meer wenst tegen te komen in haar huis. Zoveel onrust! Kan je dat zomaar vragen..?

Hoe mooi en krachtig om te merken dat dat dus mag! Geef aan waar je grenzen liggen, wat je wel en niet wilt. Pas dán kan alles om je heen (je gidsen, Moeder Aarde, het Universum) alles in het werk stellen om je te geven wat je wenst. Anders kunnen zij dat niet… Het is tenslotte een Vrije Wil zone op onze Aarde. Er ligt een belangrijke sleutel in deze ontdekking.

Grote verschuiving


We voelen tegelijk dat de vortex ineens wegzakt. Wauw! Direct volgt bij ons een opgelucht gelach en grote luchtigheid. Het is alsof we nu werkelijk de hoek om zijn gegaan en dit gedeelte van het huis niet meer toebehoort aan dochter, maar aan moeder. Kom maar op met die verhuizing!


Zielenrust


Na een rondje stemklanken maken in de kinderkamer, help ik nog een flink aantal zielen verder die door trauma’s hadden vastgezeten in het huis. Onder het dak en in de kelder is het zeer angstig en met liefdevol zingen en toespreken durft iedereen zich langzaamaan te laten zien. Met open deuren richting het trapgat en een openstaande voordeur is de weg vrij. En uiteraard nodig ik voor eenieder afgestemde spirituele hulp uit om een volgende stap te kunnen maken op hun zielereis. De rust keert terug. Het huis laat me voelen hoe vreugdevol het uitkijkt naar de veranderingen, omdat de bewoners er met zoveel liefde en respect mee omgaan. Een nieuwe fase voor allemaal waarin het oude gezien word en het nieuwe word omarmd. Prachtig krachtig!

72 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page