top of page
Search
  • Ilse Beguin

Draken uit de onderwereld

Hier vertel ik over mijn eigen ervaringen tijdens mijn werk als energetisch reiniger. Het is telkens prachtig en uniek! En met de mooiste resultaten.De kinderen het huis uit en weer je eigen ruimte gaan innemen. Het was een passende aanleiding voor deze huisreiniging. Waarbij ook het opschonen van de werk- en praktijkruimte erg nodig was. Soms is een grote schoonmaak gewoon heerlijk!Een film die zich live afspeelt

Met een open hart naar binnen gaan. Het is alles wat er nodig was voor dit huis in Almen. Het voelde alsof ik de projector was van een film die afgespeeld werd, maar dan eentje die ondertussen live gebeurt.


Met mijn rug tegen de voordeur zat ik in de gang. Mijn aandacht ging naar het centrum van het huis en ik zag dat er een gigantisch groot, grijs, ruw stenen rotsblok hing. Verdriet, hardheid, rauwheid. Thuis voelde ik het al, voordat ik erheen reed. Tijdens mijn afstemming in mijn eigen huis tekende ik intuïtief het huis zwevend in de lucht, dus niet geaard. Ik mocht het proces al in gang zetten door dat onderste stuk van mijn tekening af te scheuren, zodat het huis op de grond stond.
Poort van rozenkwarts

Er was veel hulp aanwezig om dat grote grijze rotsblok te transformeren. Er kwam liefde en licht doorheen, waardoor de steen veranderde in een ruw blok rozenkwarts. Later werd het een gepolijste rozenkwarts. Daaruit ontstond een prachtige poort met hoge houten deuren en ouderwets gesmeed zwart beslag. Adembenemend mooi... De poort was dicht. Alle leden van de familie dienden zich ineens aan, samen met natuurwezens en kabouters. De poort stond in het midden van de gang, recht voor de deur van de woonkamer, alsof dat echt bewaakt moest worden.
Draak van chaos

Toen vertegenwoordigde ik opeens een wezen dat voor de poort verscheen, dat op chaos uit was. Het kwam in de vorm van een draak omhoog uit een kelderruimte of onderlaag. De poort werd zodanig bewaakt dat dit wezen niet het huis in kon, maar het ging niet zonder slag of stoot. Er transformeerde zich al iets toen het werd aangekeken. De energie ging nog niet weg maar veranderde ineens in een schattig klein meisje. Het bleek een manipulatietruc te zijn om toch door de poort te kunnen huppelen. Dat is gelukkig niet gebeurd; iedereen werkte samen om dat tegen te houden.Wijsheid oogsten

Ik volgde de impuls om op mijn rug te gaan liggen, precies onder de poort. Ik keek op naar het centrum van het huis en voelde dat de rozenkwarts alle wijsheid herbergde van alle leden van het gezin, die door een lastige periode zijn gegaan. Het kon toen gaan landen bij eenieder, het kon thuiskomen. Zo loste de poort op in allemaal spiralen van gouden lichtjes, met de wijsheid naar de harten van de bewoners van het huis. Heel mooi om te aanschouwen...!Droom

Later hoorde ik dat de vader van het gezin diezelfde ochtend had gedroomd over een klein meisje dat enkele verdiepingen onder hem woonde (weer diezelfde onderlaag) en dat ze oorspronkelijk uit een ander land kwam. De symboliek en waar het voor stond was voelbaar. Wauw...40 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page